Jármű emissziós- és környezetvédelmi tájékoztatás

Az Ügyfelet ezúton tájékoztatja a Szolgáltató, hogy kérésére a Járművön végrehajtandó – DPF/FAP (részecskeszűrő) szoftveres kikapcsolás, vagy – EGR (kipufogógáz visszavezető) szelep szoftveres kikapcsolás, vagy – Adblue rendszer szoftveres kikapcsolás, vagy – egyéb szoftveres beavatkozás a Jármű emissziós- és környezetvédelmi értékeinek megváltozását okozza/okozhatja.

A Szolgáltató továbbá tájékoztatja az Ügyfelet, hogy hivatalosan, a környezetvédelmi besorolás visszaminősítése nem lehetséges, így a jármű használata korlátozott vagy működésképtelen környezetvédelmi rendszerekkel bizonyos szabályok megsértését jelenti, az Ügyfél ezt tudomásul veszi. A kikapcsolást a Szolgáltató csak diagnosztikai / hiba felderítési céllal és ideiglenesen végzi el, az Ügyfél kifejezett kérésére és megbízásából. Az Ügyfél feladata a környezetvédelmi rendszer mielőbbi visszaállítása, az új szűrő / szelep / rendszer beszerzése, a gyári beállítás (szoftver) visszaállíttatása.

A Szolgáltatónak a tájékoztatáson túl, más kötelezettsége nincs. Az Ügyfél a fentiek tudatában rendeli meg a munkát, és gondoskodik a Jármű szabályszerű használatáról. A Szolgáltató vállalja, hogy az Ügyfél kérésére visszaállítja az eredeti (érkező) beállítást, a fent taglalt rendszerek gyári szintű működtetése és felügyelete érdekében.
A visszaállítás díjmentes azon esetekben, ahol a motorvezérlő egység megbontása nem szükséges. Megbontással történő beavatkozás esetén szerelési díj fizetendő.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS! DPF/FAP kikapcsolása esetén, egyes típusoknál a siker nem garantált. Szükség lehet utánállításra, vagy a gyári program visszaállítására. Mindkét műveletet garanciában elvégezzük, de a szűrő mechanikai eltávolításából adódó- és egyéb károkért, szerelési díjakért, semmilyen felelősséget nem vállal a Szolgáltató. Ezért, javasolt a hibafeltárás idejére a szűrő szakszerű leszerelése, és helyettesítése egy közdarabbal, ami lehetővé teszi a gyári állapot egyszerű visszaállítását.

A Szolgáltató tájékoztatja az Ügyfelet arról, ha rendellenességet (füstölést, kopogást, motorolaj szint emelkedését, stb.) tapasztal, ezt mielőbb jelezze és ne használja az autót rendellenes mellékhatások kíséretében. Az elsődleges és legkorrektebb út, a gyári környezetvédelmi rendszer megtartása, megjavítása, a Szolgáltató ezt javasolja, és nem javasolja/ajánlja bármely környezetvédelmi rendszer végleges kiiktatását.

A Szolgáltató a részecskeszűrőt / szelepet /rendszert fizikailag NEM távolítja el, erről az Ügyfél gondoskodik. Az Ügyfél kijelenti, hogy amennyiben nem azonos a Jármű tulajdonosával, attól írásos meghatalmazással rendelkezik a fenti beavatkozás elvégeztetésére, valamint a fentiekről a tulajdonost tájékoztatta.